YGames PRO Series: Skupina B priniesla rekordný zápas; zatiaľ sa lepšie darí EU tímom

Róbert Pericht Pericht

17.04.23 23:27

Čas čítania 02:05

CS:GO

Zdieľať tento článok:

V skupine YGames PRO Series sa dnes predviedla trojica tímov UNiTY Esports, PGE Turów a sYnck z Estónska; Sampi svoje výkony neukázali.

unity na Synck nestačil, estónci zabojovali s poliakmi o play-off postup

Hrací deň odštartoval súboj slovenskej organizácie UNiTY Esports proti estónskemu tímu sYnck. Zápas hladko zvládol tím z Estónska, ktorý CT stranu vyhral v pomere 12:3 a dobre začal aj na T strane. Hoci sa SK/CZ tím snažil ešte zvrátiť výsledok, prvá mapa išla jednoznačne v prospech tímu sYnck.

PGE Turów Zgorželec - e-športová divízia poľského basketbalového klubu mala čeliť vo svojom úvodnom zápase proti tímu Sampi. Z dôvodu účasti na inom turnaji (a predĺženia zápasu) SK/CZ zostava kontumovala zápas a tak si Poliaci pripísali win bez jediného výstrelu.

Nasledoval zápas víťazov, ktorý mal rozhodnúť o 1. mieste v skupine a taktiež postupujúcom do play-off. Do zápasu medzi sYnck a PGE Turów vstúpili do zápasu aktívnejšie Estónci. Tí na mape Ancient dokázali suverénne vyhrať v pomere 16:5. Základ úspechu postavila už úspešná T strana, ktorú vyhrali Estónci v pomere 10:5.

Dráma prišla na mape Nuke, ktorá je v e-športe na každej úrovni momentálne veľmi vyrovnanou. To sa potvrdilo aj v tomto súboji, ktorý po šiestich predĺženiach v skóre 31:28 skončil napokon v prospech Poliakov.

Hráči tímu sYnck v prestávke svojho súpera zanalyzovali dobre a vstúpili sebavedomo do rozhodujúcej mapy Inferno, v pomere 5:1. Rozhodujúca mapa sa narozdiel od predchádzajúcej konala v kľudnejšom duchu, kde si tím sYnck skúsene strážil svoj náskok a v zápas sa skončil v pomere 16:8 pre estónsku organizáciu.

SYnck si tak vybojovali svoje miesto v play-off a pridajú sa k dánskemu tímu NtK a poľskému tímu Ignis Serpens zo skupiny A. Súboj o druhú miestenku zo skupiny B pokračuje už v stredu 19.4. od 16:30; livestream môžeš sledovať na twitch.tv/yzonesk. Čaká nás najskôr domáce derby medzi tímami Sampi.Tipsport a UNiTY, následe víťaz tohto zápasu bude bojovať s poľským tímom PGE Turów o postup do play-off.

Zdroj: hltv.org

Harmonogram:

  • 17:00 - UNiTY vs. Sampi.Tipsport (BO3)
  • 20:00 - PGE Turów vs. víťaz prvého zápasu (BO3)

Okrem zápasov a nášho talent tímu ti počas livestreamu prinášame súťaže o skvelé ceny - stačí zbierať Twitch body sledovaním streamu a jedna z odmien môže byť tvoja (poukážky do Fortuny, periférie Acer Predator a aj CS:GO skiny, ktoré ti prináša VÚB banka).

Nezabudni, že na zápasy si môžeš staviť v Fortune (platí pre divákov nad 18 rokov). Túto sezónu môžeš tipovať víťazov zápasov a po prvýkrát aj celkového víťaza ligy vo Fortune.

YGames PRO Series CS:GO ligu ti prináša generálny partner Fortuna, hlavní partneri VÚB banka, Crazy Wolf a partneri Acer Predator a ESET.

Pre viac informácií o lige sledujte našu oficiálnu podstránku alebo sociálne siete Twitter, Instagram, Facebook a Twitch.

Zdieľať tento článok: